Projektipäällikkö Henna Leivo

“Olin työskennellyt Restokissa vastaavana työnjohtajana reilut kolme vuotta, kun etenin urallani projektipäälliköksi. Aiemmin johdin käytännössä työmaata ja pidin lankoja käsissäni, hankin projektiin urakoitsijat eri tehtäviin, aikataulutin työt eli varmistin, että oikeat tyypit ovat oikeaan aikaan työmaalla.

Projektinjohtajana en ole enää mukana työmaan  päivittäisessä johtamisessa, vaan työni painopiste on siirtynyt enemmän urakkaneuvottelujen alkupäähän urakoitsijoiden ja tilaajan kanssa. Olen kokonaisvastuussa siitä, että urakat saadaan hyvin käyntiin ja hoitumaan sopimusten mukaisesti.

Työmaalle päin tämä näkyy niin, että varmistan taustalla, että työnjohtajat voivat tehdä työnsä mahdollisimman hyvin.

“Meillä ei ole turhaa byrokratiaa ja johtaminen on ihmisläheistä.”

Pidän siitä tavasta, jolla Restokissa tehdään töitä. Pienempänä yrityksenä täällä ei ole turhaa byrokratiaa ja johtaminen on ihmisläheistä. Kokeiluihin, kouluttautumiseen ja työroolien kehittämiseen suhtaudutaan kannustavasti. 

Siirtymiseni vastaavasta työnjohtajasta projektipäälliköksi on hyvä esimerkki tästä. Ehdotin muutosta itse Restokin johdolle.

Restok on kasvanut viimeisten kolmen vuoden aikana alle 20 henkeä työllistävästä lähes 30 hengen firmaksi. Ja jotta kasvulle olisi mahdollisuuksia myös jatkossa, työn tekemisen tapojen pitää muuttua. Kun minä otan vastuuta projektien johtamisesta, muu johto pystyy keskittymään aiempaa enemmän yrityksen kehittämiseen.

“Restokissa pääsee kehittymään ja etenemään”

Olin Restokilla vastaavana työnjohtajana nuorimmasta päästä ja ainoa nainen. Se ei ole ollut koskaan ongelma: kun on itse reilu muita kohtaan, muutkin ovat reiluja ja auttavaisia sinulle. Koulutukseltani olen rakennusinsinööri. 

Urakehitykseni on ollut aika nopea, ja olisin hyvin voinut jatkaa myös työnjohtajana. Siinäkin on loputtomasti oppimista ja uusia haasteita. Restokissa on kuitenkin hienoa, että ihmisten toiveita urakehityksestä kuunnellaan ja voidaan yhdessä miettiä, miten omaa työtään voisi kehittää. On hienoa päästä kasvamaan yrityksen mukana. 

Minun tapauksessani vaihtaminen projektipäälliköksi lähti omasta halustani kehittyä ja päästä eteenpäin. Vastaavan työstä ja työmaaosaamisesta on valtavasti hyötyä projektipäällikön tehtävässä. Kun tuntee työmaan toiminnan ja myös mahdolliset kipukohdat, niitä pystyy tarvittaessa torppamaan jo ennalta.”