Compass Group: ravintola Arabianranta

Arabian tehdaskiinteistön ravintolatilojen peruskorjaus

Vanhan Arabia 135 -tehdaskorttelin kiinteistössä sijaitsevaan ravintolatilaan tehtiin peruskorjaus ja tilojen ajanmukaistaminen PJU-kokonaisurakkana. Urakan haasteena oli, että osa töistä piti toteuttaa naapurien tiloissa. Ravintolan vieressä sijaitsee muun muassa kirjasto ja ammattikorkeakoulu pajatiloineen. Erityisesti pajatilojen työajat ja herkät laitteet piti ottaa tarkkaan huomioon urakassa.

Peruskorjauksen yhteydessä ravintolatila rakennettiin kokonaan uusiksi ja samalla tehtiin uusi suurkeittiö. Viereistä kirjastoa laajennettiin ja samalla ravintolatila laajeni toiseen suuntaan. Kellariin toteutettiin täysin uudet sosiaalitilat märkätiloineen. Urakan yhteydessä iv-konehuonetta laajennettiin ja sinne tuotiin uusia koneita, ilmanvaihtokammioita ja poistopuhaltimia. Urakka-aika oli neljä kuukautta.

Laadukasta työtä sitoutuneelta porukalta

“Urakka sujui kokonaisuudessaan todella hyvin. Restok hoiti työt sekä aikataulullisesti että kustannusten osalta mallikkaasti. He ratkaisivat ennakoiden töiden etenemiseen vaikuttaneet ulkopuoliset asiat, pandemiastakin huolimatta”, sanoo projektipäällikönä toiminut Pia Ikonen Indeprolta.

”Yksi Restokin vahvuuksia on, että työporukka ylintä johtoa myöten on hyvin sitoutunut projekteihin”, sanoo urakan tilaaja toimialajohtaja Toni Pekonen Varmalta.

Ikonen kiittelee, että myös naapurien suuntaan Restokin tiedotus ja asioista sopiminen sujui haastavista tilanteista huolimatta hienosti ja ristiriidoilta vältyttiin.

Erityispiirteet ja haasteet:

  • Seinänaapurissa sijaitsevan Metropolian ammattikorkeakoulun pajatilojen työajat rajoittivat kovaäänisiä rakennustöitä. Kiinteistöissä oli myös muita toimijoita, joilla oli työääni rajoittavia äänitys- ja tv-studioita lähellä työmaata.
  • Osa rakennustöistä piti tehdä naapureiden tiloissa mahdollisimman vähin häiriöin.
  • Urakka toteutettiin tiukassa aikataulussa koronapandemian rajoitusten aikana.
  • Vanhoissa kiinteistöissä tulee aina vastaan yllätyksiä: Ravintolasalin lattian alta paljastui asfalttia, joka jouduttiin poistamaan.

Tilaaja: Varma

Projektikonsultti / Käyttäjä: Pia Ikonen, Indepro / Ravintola Arabianranta, Compass Group

Vuosi: 2020

Neliöt: 2000

Katso kaikki referenssin kuvat alta

Arabian tehdaskiinteistön ravintolatilojen peruskorjaus.

Arabian tehdaskiinteistön ravintolatilojen peruskorjaus, kuva keittiöstä.

Tutustu myös näihin töihimme