Deloitte

Koy Helsingin Hiilipihan kiinteistön toimistotilojen perusparannus

Helsingin Salmisaaressa sijaitsevaan Koy Helsingin Hiilipihan pääkonttorikiinteistöön tehtiin vuokralaismuutos ja perusparannus ennen uuden vuokralaisen tuloa. Yli 10 vuotta vanhat tilat eivät enää vastanneet nykyvaatimuksia, joten ne oli tarve modernisoida ja rakentaa samalla nykyaikaiset kokoustilat.

Ensimmäiseen kerrokseen rakennettiin moderni, puuta ja lasia yhdistelevä 15 huoneen neuvottelukeskus. Toimistotilat, kerrosaulat ja kaikki saniteettitilat sekä taukokeittiöt remontoitiin. Talotekniikkaa uusittiin osittain samassa yhteydessä. Käyttäjämuutokset toteutettiin kahdessa rakennuksessa, yhteensä neljään kerrokseen kiinteähintaisena kokonaisurakkana. Urakka-aika oli 3,5 kuukautta.

Restok toteutti samaan aikaan kiinteistössä myös muita korjaus- ja parannustöitä. Tilaajan edustaja, toimialajohtaja Toni Pekonen Varmalta kertoo, että useiden eri työmaiden samanaikainen hoito onnistui Restokilta hyvin ja työmaat pysyivät sovitusti selkeästi erillään.

Lean tekeminen tuo asiakkaalle lisäarvoa

Urakan projektinhallinta sujui Restokilta ja oikeat ihmiset olivat oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Projektikonsulttina toimineen Rovatex Rakenteen Paavo Tikan mukaan Restokin käyttämä Last Planner oli toimiva suunnittelutyökalu projektinhallinnan apuna.

“Restokin työnjohdon osaavasti käyttämän Last Plannerin avulla työmaan kaikki vaiheet ja tekijät olivat aina tarkistettavissa. Kaikki työnjohdosta työntekijöihin, suunnittelijasta tilaajaan olivat näin ajan tasalla työn etenemisen suhteen”, Tikka sanoo.

Tikan mukaan urakan sujuvuutta lisäsi Restokin proaktiivinen työskentelytapa, jossa työmaata analysoidaan aktiivisesti ja tarjotaan valmiita ratkaisuja, jos tulee ongelmia vastaan. Restokin lean tekemisen tyyli vähentää turhaa tekemistä vakioiduilla toimintamalleilla ja jatkuvan parantamisen tyylillä. Myös hyvä tiedotus ja viestintä ovat tässä olennaisia ja ne Restok hallitseekin Tikan mukaan hyvin.

Hyvää ja vastuullista työntekoa

“Restokin tekemisessä näkyy, että heillä on hyvä henki, vastuulliset tekijät ja kaikki ovat sitoutuneet yrityksen arvoihin. Hyvät kustannuslaskijat ja vastaavat työnjohtajat sekä kyky löytää hyviä yhteistyökumppaneita ovat myös Restokin vahvuuksia”, Tikka sanoo.

Käytännön tekemisessä työn laatu näkyy Tikan mukaan joka vaiheessa alkaen siitä, miten työmaa on siisti ja järjestyksessä siihen, miten Restok valmistautuu työn luovutukseen.

“Työn luovutusvaiheessa omat valvontakierrokset on tehty ja mahdolliset virheet ja puutteet jo korjattu tai työn alla. Näin toimittaessa puutelista voi jäädä hyvinkin lyhyeksi”, Tikka sanoo.

“Restokin työn jälki oli hyvää, eikä tarvetta paikkailuun juuri ollut. Tilaajan näkökulmasta työn laatu oli erinomaista”, Toni Pekonen lisää. 

Tikan mielestä tehty työ onkin parasta markkinointia, ja sen Restok osaa.

Tilaaja: KOY Helsingin Hiilipiha / Varma

Projektikonsultti / Käyttäjä: Paavo Tikka, Rovatex Rakenne / Deloitte

Vuosi: 2020

Neliöt: 5500

Katso kaikki referenssin kuvat alta

Restokin toteuttama korjausrakennusprojekti Deloitelle. Kuvassa näkyy toimisto sisältä kuvattuna.

Restokin toteuttama korjausrakennusprojekti Deloitelle. Kuvassa näkyy toimisto sisältä kuvattuna.

Restokin toteuttama korjausrakennusprojekti Deloitelle. Kuvassa näkyy toimisto sisältä kuvattuna.

Deloitte toimistorakennus ulkoa kuvattuna.

Restokin toteuttama korjausrakennusprojekti Deloitelle. Kuvassa näkyy toimisto sisältä kuvattuna.

Tutustu myös näihin töihimme