Elixia Circus

Toimitilan käyttötarkoituksen muutos ja saneeraus liikuntasaliksi

Aiemmin yökerhona toiminut tila muutettiin Restokin toimesta nykyaikaiseksi liikunta- ja kuntosaliksi Elixialle. Tilat sijaitsevat vuonna 1977 rakennetussa rakennuksessa, joka on peruskorjattu muilta osin vuosina 2018–2020. Elixian alue oli kiinteistön viimeinen uudistamaton alue. Rakennuksen muut tilat olivat hankkeen ajan pääosin käytössä toimisto- ja liiketiloina.

Kokonaisurakkana toteutetut muutostyöt tehtiin raakatilaksi purettuun tilaan. Tilaan tehtiin täysin uudet seinä- ja lattiapinnat sekä saniteettitilat. Samalla uusittiin sähköt, sprinklerit, taloautomatiikka, jäähdytys ja lämmitys. Tilaan toteutettiin kelluva lattiarakenne. Työ toteutettiin niin, ettei rakennuksessa ja naapurikiinteistöissä työskenteleville koitunut kohtuutonta haittaa.

Restok teki viikkotiedotteet ja tarpeen vaatiessa äänekkäimmät työt toteutettiin toimistoajan ulkopuolella. Restok piti myös huolen, että vaaditut viranomaisvaatimukset olivat kunnossa kaikissa tilanteissa. Koska työt tehtiin koronapandemian aikana, pidettiin huolta myös tartuntariskien minimoimisesta maskein ja työryhmittäin porrastetuin taukoajoin.

Lean työtapa tehostaa projektinhallintaa 

Työmaan vastaavana työnjohtajana toiminut Henna Leivo käytti hankkeessa lean-rakentamisen projektinhallintamenetelmiä, joiden avulla onnistuu hyvä aikataulun hallinta ja tarkka projektien johtaminen.

“Hankinnoissa ja aikataulutuksessa plannerit ovat suureksi avuksi ja niiden avulla projektinhallinta selkeytyy ja sujuvoittaa yhteistyötä kaikkien osapuolien kanssa. Plannerista kaikki näkevät ajoissa, milloin on kriittiset pisteet ja osaavat varautua niihin”, Henna Leivo sanoo.

Lean-tekemisen hyödyn huomasi myös kiinteistökehityspäällikkö Pasi Hämäläinen Spondalta:

“Tilaan tehty erikoislattia jouduttiin suunnittelemaan rakennusaikana. Restok suoriutui hyvin vertailujen toimittamisesta ja saimme hyvän ja kustannustehokkaan ratkaisun, eikä aikatauluista jääty jälkeen.”

“Hankkeen projektinhallinta oli alusta loppuun johdonmukaista ja tehokkaasti asioita eteenpäin vievää. Työmaan johtajan aikataulutuksista näki hyvin, kenen pitää olla missä ja milloin. Näin urakka pysyi hyvin aikataulussa, vaikka uudet suunnitelmat lattiarakenteisiin tehtiin kesken urakan”, projektipäällikkö Jari Jouppi Rambollilta kertoo.

Lupaukset ja aikataulut pitivät hyvin

Urakka toteutettiin koronapandemian aikana ja siksi viikottaiset tapaamisetkin hoidettiin pääosin etänä Teamsilla. Leivo kiittelee hyvää yhteistoimintaa rakennuttajan ja suunnittelijoiden kanssa.

“Kaikki sujui hyvin jouhevasti ja tieto kulki kaikkien osapuolien välillä hyvin. Suunnittelijat olivat todella asiantuntevia ja töiden valvonta ensiluokkaista. Pidimme palavereita myös tilan käyttäjän kanssa ja saimme hyvin otettua huomioon heidän toiveensa ja vietyä ne ajoissa suunnitelmiin”, Leivo kertoo.

“Se, mitä Restokin kanssa sovittiin, toteutui myös aina. Viikkotiedotteetkin tulivat ajallaan ja tiedotus oli joka suuntaan erinomaista”, Jari Jouppi sanoo.

“Restokilla on välittävä ilmapiiri ja kaikki tehdyt sopimukset ja lupaukset myös pitävät”, Hämäläinen lisää.

“Koko homma pysyi todella hyvin hanskassa ja aikataulussa koko urakan ajan. Todella vakuuttavaa tekemistä”, Jouppi kiittelee.

Erityispiirteet

  • Kelluvan lattiarakenteen suunnittelu ja toteutus kesken urakan
  • Rakennuksen muut tilat olivat hankkeen ajan pääosin käytössä toimisto- ja liiketiloina

Tilaaja: Sponda Oy

Projektikonsultti / Käyttäjä: Ramboll CM Oy

Vuosi: 2021

Neliöt: 2000

Katso kaikki referenssin kuvat alta

Kuvassa Elixia Circus kuntosali.

Kuvassa Elixia Circus kuntosali.

Kuvassa Elixia Circus kuntosali.

Kuvassa Elixia Circus kuntosali.

Kuvassa näkyy Elixia Circuksen lattia.

Kuvassa Elixia Circus kuntosali.

Tutustu myös näihin töihimme