Erottajankatu 7

Tiukalla aikataululla yllätykset taklaten

Kauneusalan yritykselle saneerattiin ajantasaiset ja toimivat tilat Helsingin Diana-puiston kupeessa sijaitsevaan toimisto- ja liiketilakiinteistöön Erottajankatu 7:ssä. 

Nopealla aikataululla toteutetun työn haasteena olivat niin vanhoja pintoja purkaessa esiintulleet yllätykset kuin pienet tilat ja ahtaat kulkuväylät. 

Helsingin ydinkeskustaan vuonna 1912 rakennetun upean talon julkisivu on osin suojeltu. Kauneusalan yrityksen tilat sijaitsevat talon 5. kerroksessa, joten suojaukset myös rappukäytävässä ja hisseissä oli oltava hyvät. 

Vanhoja pintoja purkaessa tuli esiin esimerkiksi sprinkleröintejä ja lvi-putkia, jotka poikkesivat nykypiirustuksista. Myös osa puhallinkonvektoreista oli tullut käyttöikänsä päähän, joten ne päätettiin uusia toimivuuden ja energiatehokkuuden parantamiseksi. 

“Restokin projektijohto ja työnjohto olivat hyvin aktiivisia ja pitivät niin minut kuin suunnittelijatkin koko ajan hyvin ajan tasalla yllätyksistä. Sen ansiosta tarvittavia muutoksia voitiin tehdä lennosta, eikä aikaa mennyt hukkaan. Tiukassa aikataulussa parinkin päivän viive on merkittävä”, sanoo projektikonsultti Janne Sipinen CBRE:ltä.

Tarkasti suunniteltu logistiikka

Pienen tilan saneerauksessa Restok oli miettinyt logistiikan tarkasti jo etukäteen. Rakennustarvikkeiden ja purkujätteiden varastoinnille ei korjattavassa tilassa ollut ylimääräistä tilaa, joten purkujäte oli saatava rakennustarvikkeiden tieltä samantien pois. Hyvin suunnitellun logistiikan ansiosta työ eteni jouhevasti.

Myös talon muut käyttäjät huomioitiin.

“Talossa on esimerkiksi nukketeatteri, ja Restok sopi yhdessä teatterin kanssa, milloin äänekkäitä työvaiheita oli vältettävä, jotta esityksiä ei häirittäisi.”

Janne Sipiselle Restok oli uusi yhteistyökumppani.

“Restok hoiti hommat hyvin tiukassa aikataulussa. Kaiken keskiössä on kommunikaatio, jotta tieto kulkee kaikkien kesken jouhevasti. Siinä Restok todella onnistui”, Janne Sipinen sanoo.

Tilaaja: Sponda

Projektikonsultti / Käyttäjä: CBRE / Nordicshape

Vuosi: 2023

Neliöt: 250

Katso kaikki referenssin kuvat alta

Tutustu myös näihin töihimme