HUS, Lastenpsykiatrian yksikkö

Lisää tilaa vanhaa ja kierrätettyä hyödyntäen

HUSin Lastenpsykiatrian tutkimus-, akuutti- ja konsultaatioyksikölle saneerattiin kokonainen kerros lisätilaa Sörnäistenkatu 2:ssa Helsingin Kalasatamassa. Yksikkö toimi jo entuudestaan samassa osoitteessa kerrosta alempana. 

HUSin yksikön tarpeiden mukaisiin tiloihin rakennettiin muun maussa runsaasti toimintaterapia- ja vastaanottohuoneita, joissa kiinnitettiin erityistä huomioita äänitekniikkaan ja äänieristykseen. 

Työssä pyrittiin hyödyntämään mahdollisimman paljon olemassa olevia rakenteita sekä kierrätettyjä rakennusmateriaaleja. Se oli myös saneerauksen tilaajan, Spondan toive, jolla on tarkat ympäristöarvot. Niinpä esimerkiksi käytävälinjat toteutettiin vanhojen käytävälinjojen mukaisesti ja suunnitelmassa hyödynnettiin myös vanhoja lasiseiniä. 

Olemassa olevien materiaalien hyödyntäminen helpotti myös työn aikatauluttamista, kun materiaalien toimitusaikataulu ei sitonut tekemistä. Tehty saneeraus onkin hyvä esimerkki siitä, miten saneeraus saadaan tehtyä hyvällä tempolla ja sujuvasti, kun suunnittelu, aikataulutus, resursointi, rakennustarvikkeiden tilaus ja työn toteutus on tehty huolella. Niinpä urakka saatiin vietyä sujuvasti läpi lyhyessä ajassa ilman ylimääräisiä viiveitä.

Tilaaja: Sponda

Projektikonsultti / Käyttäjä: G-L Consulting / HUS

Vuosi: 2023

Neliöt: 2000

Katso kaikki referenssin kuvat alta

Tutustu myös näihin töihimme