Kauppakeskus Kamppi, Helsinki

Kauppakeskuksen valaistus ja alakatot uudistettiin liiketoimintaa häiritsemättä

Vuonna 2006 Helsinkiin valmistuneen Kauppakeskus Kampin yleisiin tiloihin tehtiin perusparannus valaistusten ja yleisilmeen osalta. Haastavaa urakassa oli, että kauppakeskuksen oli voitava toimia normaalisti koko remontin ajan.

Urakka toteutettiin tavoitehintaisena projektinjohtourakkana. Restok valikoitui urakan tekijäksi ennakkokarsinnan ja haastatteluiden jälkeen.

Perusparannukseen lähdettiin, koska kauppakeskuksen alakatot ja vanha halogeenivalaistus olivat tulleet tiensä päähän.

Restok asensi kauppakeskuksen E-tasolta 3.kerrokseen uudet led-valaisimet ja uusi samalla yli puolet alakatoista. Niiltä osin kuin kattoja ei uusittu ne maalattiin uuteen ilmeeseen istuviksi.

Kauppakeskuksen toiminta jatkui koko remontin ajan normaalisti

Noin 1,5 vuotta kestäneen ja yleiset tilat käsittäneen remontin ajan kauppakeskuksen toiminta jatkui normaalisti, täydellä teholla, ilman häiriötä. Liikkeet ja ravintolat olivat auki ja remonttialueita rajattiin ja suojattiin siten, että ihmiset saattoivat asioida liikkeissä normaalisti ja vaaratta. Tämä oli yksi rakennusprojektin tärkeimmistä huomioitavista tekijöistä, ja toteutuksessa onnistuttiin erinomaisesti.

“Telineratkaisulla saimme hienosti toteutettua muutostyöt ilman, että se häiritsi vuokralaistemme liiketoimintaa”, kauppakeskusjohtaja Tiina Fågel sanoo.

Vaikka vilkkaan kauppakeskuksen remontti tehtiin päivätyönä, asiakkaiden ja liikkeenharjoittajien tarpeet huomioiden, työt sujuivat ongelmitta. Myös sekä aikataulussa että kustannustavoitteessa pysyttiin.

“Muutos on onnistunut ja kauppakeskus näyttää entistä upeammalle”, Fågel sanoo.

Tilaaja: Kamppi Helsinki Kauppakeskus

Projektikonsultti / Käyttäjä: Kamppi Helsinki Kauppakeskus

Vuosi: 2022

Neliöt: 7650 m2

Katso kaikki referenssin kuvat alta

Kuvassa näkyy Kampin kauppakeskus Restokin rakennusprojektissa.

Kuvassa näkyy Kampin kauppakeskus Restokin rakennusprojektissa.

Kauppakeskus Kamppi sisältä.

Kauppakeskus Kamppi sisältä.

Tutustu myös näihin töihimme