Leppävaaran lukion väistötilat

Käyttötarkoituksenmuutos toimistotiloista koulutiloiksi

Vuosituhannen vaihteessa rakennettuun toimistokiinteistöön rakennettiin Leppävaaran lukiolle väistötilat. Espoon Karaportin alueella sijaitsevat tilat oli tarkoitus remontoida niin, että ne sopisivat jatkossakin koulujen väistötiloiksi. Kahdessa kerroksessa olevien tilojen käyttötarkoituksenmuutoksen yhteydessä betonipinnalle purettuihin tiloihin rakennettiin täysveriset koulutilat, joissa on muun muassa luonnontiede- ja musiikkiluokat erityistarpeineen.

Vanhat alakatot ja lattiamateriaalit poistettiin ja niiden tilalle rakennettiin uudet. Ilmanvaihtojärjestelmä päivitettiin nykyaikaan, sähköt uusittiin ja rakennusautomaatioon tehtiin laajat muutokset.

PJU-kokonaisurakka toteutettiin neljässä kuukaudessa.

Leania projektinhallintaa

“Viime vuosien aikaisista projekteistani Restokin toteuttama urakka kuuluu kolmen parhaiten hallitun joukkoon: Restoklaiset ratkaisivat haastaviakin tilanteita ennakoiden ja joustavasti niin, ettei tiukasta aikataulusta jääty jälkeen”, kiittelee projektikonsulttina toiminut Area Project Manager Mika Luukkonen CBRE:lta.

Rakennuttajakonsultin roolissa toiminut toimitusjohtaja Jaakko Kujala K6 Consultingilta kiittelee myös Restokin työnjohtoa ja joustavaa sekä hallittua projektinhallintaa:

“Restokin taitava työnjohto piti urakan toteutuksen ja aikataulut hallussaan. Vaikka urakan suunnitelmat tarkentuivat vasta töiden alettua, työ oli laadukasta ja valmis ajallaan.”

Erityispiirteet:

  • Urakan tarjousvaihe ja hinta määriteltiin kaupungin opetustoimen tilatarvekorttien mukaan ja lähdettiin liikkeelle tarvittavista toiminnoista. Lähtökohtana oli vain tarvittavat toiminnot ja pohjakuvat.
  • Hankkeen suunnittelu toteutui töiden aikana.
  • Urakalla oli tiukka aikataulu.
  • Uusi iv-kone rakennettiin autohalliin ja ilmanvaihtokanavia piti tuoda järeiden rakenteiden läpi.

Projektikonsultti / Käyttäjä: Mika Luukkonen, CBRE / Leppävaaran lukio

Vuosi: 2019–2020

Neliöt: 3300

Katso kaikki referenssin kuvat alta

Kuva 1, Leppävaaran lukio käyttötarkoituksen muutos toimistotiloista koulutiloiksi.

Kuva 2, Leppävaaran lukio käyttötarkoituksen muutos toimistotiloista koulutiloiksi.

Kuva 3, Leppävaaran lukio käyttötarkoituksen muutos toimistotiloista koulutiloiksi.

Tutustu myös näihin töihimme