Mikonkatu 19

Koko kerroksen kattava toimistotilojen perusparannus

Mikonkatu 19:ssa sijaitsevassa kiinteistössä Helsingissä tehtiin koko kerroksen kattavaan toimistotilaan tarvittavat muutostyöt ja perusparannus uudelle vuokralaiselle Mapboxille

Toimistotila ei vastannut enää nykyaikaisen toimistotyön vaatimuksia ja tilanjakoa lähdettiin uudistamaan muun muassa purkamalla turhia väliseiniä ja vanha saunaosasto. Vuokralaisen toiveesta avokonttoritilaan tehtiin lisäksi neuvotteluhuoneita ja tiloja hiljaiseen työskentelyyn. Myös yleinen pintojen uusiminen oli toiveissa. Tilaan toteutettiin tarvittavat tilat uusien väliseinien avulla. Samalla uusittiin sähköt kaapelointeineen sekä ilmanvaihto ja valaistus uuteen huonejakoon sopivaksi. Saniteettitilojen pinnat uusittiin myös kokonaan. 

“Restok valikoitui luotettavana, hyvänä tekijänä vuokralaismuutoksen tekijäksi hinta-laatusuhteeltaan parhaimpana ehdokkaana. Heillä on tarvittavaa kokemusta vaativista keskustan arvokiinteistöjen perusparannustöistä”, kertoo projektipäällikkö Henri Ollila Suurelta.

Logistisesti vaativat työt keskusta-alueella sujuivat hyvin

Muutostyöt tehtiin Helsingin keskustassa, mikä asetti muun muassa purkujätteiden ja remonttitarvikkeiden logistiikalle haasteita.

“Kiinteistössä ei ollut varastotilaa, eikä kadulle tai pihalle voinut varastoida esimerkiksi purkujätettä. Kaikki toimitukset hoidettiin siis täsmätoimituksina. Tavarat tulivat juuri silloin, kun niitä tarvittiin ja jätteet poistuivat sovitusti alta”, Ollila kertoo.

Vanhassa arvokiinteistössä oli töiden aikana myös muita vuokralaisia, joten jo siksi töiden oli sujuttava mahdollisimman sulavasti. Ollilan mukaan viestintä töiden edistymisestä hoitui mallikkaasti ja suojaukset porraskäytävässä oli hoidettu moitteettomasti. 

Eri korkuiset lattiat olivat yllätys, joka ei vauhtia hidastanut

“Vanhoissa rakennuksissa tulee aina vastaan yllätyksiä. Tässä tilassa se yllätys oli, että lattiat oli valettu huonekohtaisesti ja kun seinien paikkaa siirrettiin, jouduttiin eri korkuisia lattiapintoja piikkaamaan ja tasoittamaan. Myös alakatossa oli eri korkeuksia, mutta tämä käännettiin remontissa hyödyksi. Restokin tiimi selätti kaikki vastaan tulleet haasteet neuvokkaasti, eikä niistä koitunut aikatauluongelmia; perusparannus toteutui yllätyksistä huolimatta kolmessa kuukaudessa”, Ollila kertoo.

“Restokin kanssa projektit etenevät huolettomasti. Heidän projektinjohtonsa pitää huolta, että kaikki tietävät koko ajan, missä mennään. Projektitaululta kaikki näkevät hyvin, miten asiat etenevät ja milloin mitäkin on tarkoitus tehdä. Restokin väellä on työmaan eteneminen hyvin hanskassa”, Ollila toteaa ja lisää:

“Myös kommunikaatio restoklaisten kanssaan on helppoa ja vaivatonta. He myös tekevät aina, mitä on sovittu. Kaiken kaikkiaan onnistunut projekti!”

“Restokin kanssa projektit etenevät huolettomasti. Heidän projektinjohtonsa pitää huolta, että kaikki tietävät koko ajan, missä mennään.”

Henri Ollila, Suure Oy

Tilaaja: Sponda

Projektikonsultti / Käyttäjä: Suure Oy / MapBox

Vuosi: 2022

Neliöt: 500

Katso kaikki referenssin kuvat alta

Tutustu myös näihin töihimme