Pääkonttoritilan peruskorjaus

Korkeatasoisten pääkonttoritilojen peruskorjaus

Työeläkeyhtiö Varmalla on Helsingin Salmisaaressa pääkonttoritason toimitilaa upeissa merellisissä maisemissa hyvien yhteyksien päässä. Uusi vuokralainen päätti vuokrata Salmisaaresta toimitilat väliaikaisiksi pääkonttoritiloikseen, kunnes uusi pääkonttori valmistuu. Toimitilojen peruskorjausurakan tekijäksi valittiin Restok.

Kahdeksankerroksista taloa oli viimeksi remontoitu noin 7–8 vuotta sitten ja uutta vuokralaista varten piti saada toimivat sekä edustuskelpoiset tilat. Talon ensimmäinen ja ylin kerros purettiin betonipuhtaaksi, koska niihin tuli isotöisimmät muutokset. 

Ensimmäiseen kerrokseen rakennettiin korkeatasoinen neuvottelukeskus, jossa on vaativat äänieristykset. Ylimpään kerrokseen taas tehtiin laajoja lattia- ja alakattomuutoksia. Sinne rakennettiin muun muassa hallituksen kokoushuone ja kahvilatyyppinen oleskelutila. Muihin tiloihin tehtiin myös tilamuutoksia ja uusittiin pintamateriaaleja. Ilmanvaihtoon ja talotekniikkaan tehtiin väliseinämuutosten vaatimat muutokset, sähköt uusittiin ja vanhojen rakenteiden ääniteknisiä ominaisuuksia parannettiin.

Urakointia naapureita häiritsemättä

Käytössä ollut 10 kuukautta riitti hyvin projektin toteutukseen, vaikka suunnitelmat olivat aluksi suppeat ja ne täydentyivät urakan edetessä talotekniikan ja sähköjen osalta.

Rakennuttajakonsulttina toiminut Paavo Tikka Rovatex Rakenteesta kertoo urakan sujuneen mutkattomasti, vaikka haasteitakin oli.

“Urakka toteutettiin keskellä toimistokeskittymää, jossa ihmiset käyvät päivittäin töissä. Jouduimme rajoittamaan meteliä aiheuttavien töiden tekoa. Restok huolehti, ettei tavaraliikenteestä tai -varastoista ollut alueella liikkuville haittaa. Tulevat ja lähtevät tavarat oli aidattu erilliselle lastauspihalle. Lopulta urakka saatiin tehtyä varsin pienin häiriöin.”

Sujuvaa projektinhallintaa

“Restokin vastaava työnjohtaja piti huolta urakan vaiheiden seurannasta heidän leanin tekemisen laputussysteemillään. Meillä oli myös paljon kasvokkain kohtaamisia, joten pysyin hyvin ajan tasalla. Hyvä ja toimiva tiimi on tärkeä. Kaikille sattuu virheitä, mutta kun tietää, miten niihin tiimissä reagoidaan, voi olla levollisin mielin”, Tikka sanoo.

“Urakoitsijan työmaa on aina vastaavan työnjohtajansa näköinen ja tässä Restok teki taas vaikutuksen. Tällä urakalla he varmistivat jälleen sen, että ovat mukana seuraavallakin työmaalla”, Tikka kertoo.

“Paras mainos on hyvin tehty työ ja se Restokilta onnistuu.”

Paavo Tikka, Rovatex Rakenne Oy

Tilaaja: Varma

Projektikonsultti / Käyttäjä: Rovatex Rakenne Oy / Salattu

Vuosi: 2021

Neliöt: 3500

Tutustu myös näihin töihimme