Ravintola Alexanderplats

Bensowin talon liiketilan saneeraus ravintolaksi

Ravintola Alexanderplats on Bensowin talossa Helsingin keskustassa sijaitseva ravintola, joka avattiin 2019 entiseen myymälätilaan. Käyttötarkoituksenmuutos toteutettiin nopealla aikataululla ja yhteistyössä useiden eri tahojen kanssa sisustussuunnittelijoista keittiökalustetoimittajiin.

Urakan aluksi myymälätila purettiin betonipinnalle. Eteläesplanadilla katutasossa sijaitseva liiketila saneerattiin ja kalustettiin ravintolatilaksi uusine keittiöineen. Tämä toteutettiin käyttäjän sisustussuunnitelmien pohjalta käyttötarkoituksenmuutostöiden yhteydessä. Samalla uusittiin kokonaan tilojen ilmanvaihto. Kellariin tehtiin uudet sosiaalitilat käymälöineen sekä yleisö-wc. Työ toteutettiin kokonaisurakkana ja nopeassa aikataulussa. Urakka-aika oli kolme kuukautta.

Last Plannerilla aikataulut halLussa

“Restok otti alusta alkaen hankkeen omakseen ja huolehti Last Planneria käyttäen, että työmaan tilanne ja tarpeet olivat ajantasaisesti kaikkien tiedossa”, kertoo projektipäällikkönä toiminut Markus Melander Newseciltä.

Melander arvostaa myös sitä, että Restokin vastaava työnjohtaja huolehti oma-aloitteisesti siitä, että projektin eri osapuolten toiveet siirtyivät aina varmasti myös toteutukseen asti.

Erityispiirteet:

  • Pieneen tilaan tuli paljon erityistoimintoja.
  • Suunnitelma tarkentui projektin edetessä.
  • Vaatii ison ja eri tahoja edustavan työporukan hyvää yhteispeliä.
  • Sijainti ydinkeskustassa oli logistisesti haastava.

Tilaaja: Elo

Projektikonsultti / Käyttäjä: Newsec / Alexanderplats

Vuosi: 2019

Neliöt: 200

Katso kaikki referenssin kuvat alta

Restok Oy:n tekemä liiketilan saneeraus ravintolaksi.

Tutustu myös näihin töihimme